Tündérmesék nyomában a szerelemről

Tündérmesék nyomában a szerelemről

Talán a tündérmesék tehetnek arról a tévedésről, hogy azt hisszük, a kapcsolatokat készen kapjuk. Azt képzeljük, hogy a szerelem majd úgy fog megérkezni az életünkbe, mint a királyfi fehér lovon.

Nincs is ezzel túl nagy gond, hiszen én is személy szerint szeretek teret engedni a romantikának, és a fantáziának.

Viszont elmondom, hogy hol szúrjuk el, az esetek 90%-ában:

Az hisszük, hogy ez a boldogság örökké tart majd.

Valahogy az kimaradt a mesékből, hogy dolgoznunk kell a kapcsolatokon. És ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a párunkat kell megváltoztatnunk. Olyan ez, mintha mind a ketten szobrok lennénk, akik önmagukat faragják olyanra, hogy a másikkal illeszkedjenek.

A tévedés következő szakasza pedig itt kezdődik:

Ne azzá akarj válni, akit a párod faragni akar belőled.

Egy ösvényen haladunk, és olyanná kell válnunk, hogy képesek legyünk azt együtt végig járni. Ezen az úton pedig rengeteg türelmet, toleranciát kell elsajátítani.

A harmadik buktató pedig:

Nem adsz elég szeretetet.

tündérmesék

Tudom, legtöbbször te is eljutsz ezekhez a felismerésekhez. Csak azt felejted el, hogy a nagy önmegvalósításban, önalakítgatásban egyszer csak elfogysz szeretni. Butaságnak tűnhet, tudom. Számtalan embertől hallottam már, hogy én igenis szeretem a párom, minden reggel adok neki puszit, mikor munkába megy. Ilyenkor szoktam megkérdezni, hogy de a legjobb barátnődet is így köszöntöd, nem? Ha valamit rutinból csinálsz, megszokásból, az idővel üres lesz.

Az egyensúlyt nagyon nehéz megtalálni, nekem is hosszú évek munkája van benne. Mert én is folyton kivetítem a páromra a problémáimat. Folyton elvárok. Folyton azt mondogatom magamban, hogy de ő miért nem úgy szeret, ahogy én szeretném. Számtalanszor elbizonytalanítjuk magunkat, felesleges gondolatokkal. Pedig csak annyi dolgunk van, hogy adjunk! Adjunk mindenből, amiből csak adni tudunk, hiszen az élet körforgás. És ne mérjük, hogy egy kapcsolatban ki ad többet, ki szeret jobban.

Apróságok ezek. De néha egyetlen kis gondolat mindent megváltoztathat. Azt kívánom mindannyiunknak, hogy legyünk türelmesek, és szeressünk tiszta szívből.

Írjuk újra a tündérmesék történeteit, úgy, hogy a saját életünk szolgáljon mintaként hozzá.

Szerző: Albert Timi

Gyere és csatlakozz facebook csoportunkhoz, legyél részese te is egy fantasztikus csapatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük