Szépség vs. szappanbuborék

Szépség vs. szappanbuborék

A szépség ideája

Az is igaz, hogy a szépség bennünk rejlik, az viszont már tény, hogy mi nők sokat teszünk azért, hogy mindig szépek is maradjunk. A szépségápolás pedig komoly iparrá nőtt az évszázadok alatt, hogy  hölgyekként még inkább hangsúlyozhassuk adottságainkat.

A legtöbb termékben azonban már nem a dédnagyanyáink által használt alapanyagok vannak, a felgyorsult világ instant megoldásokat kreált. Egy kis szépségért sok kémia. Pedig valaha olyan anyagot nem kentek magukra a nők, amit nem lehetett megenni: a korabeli szépségreceptekben nincsenek szintetikus összetevők. Nem véletlenül fürdött Kleopátra is szamártejben.

Kézműves szappan készítése

Nos, ez sarkallt arra, hogy a mostanában oly trendi kézműveskedéshez fogjak, és megismerjem a természet erejét meg a szappankészítés fortélyait. Nem hinnéd el, de egy virágokkal tarkított mező is annyi szépítőszert rejt magában, amennyiből bőven ránctalanító krémet, vagy ápoló szappant is lehet készíteni. A természetes hatóanyagokkal pedig kezelhetővé válnak a bőrelváltozások is.

szappan LSz

Műhelyemben hetente készülnek a finomabbnál finomabb szappanok. Az egyik krémes, a másik iszapos, a harmadik kecsketejes, a negyedik rozmaringos, az ötödik kakaóvajas, és még folytathatnám a sort. Gyógyhatású szappanjaimmal pedig sikeresen csillapítjuk a bőr irritációját, a kiütéseket vagy a szárazságot is. És, hát ki ne szeretne szép lenni a potoshoppolt manökenek világában?

Motivációm

A szappan készítése számomra kikapcsolódás és alkotás. A megnyugvás része. Amikor úgy, és azt teszem, ahogy szeretném, és amit szeretnék. Nincs munkaidő, nincs kapkodás, nincs stressz. Csak a tűzhelyen fortyogó olajokkal és a minden érzékre ható illatokkal vagyok körülzárva. Ez az én világom. A tied pedig az a perc, amikor a zuhany alatt szappanozol a levendulás-édes narancsos, fahéj, kávés, csipkebogyós vagy rozmaringos szappanoddal. És ebben a percben összeérünk: az alkotó és az elkészült mű.

A szépség a szappan készítésben új értelmet nyert számomra. Hidd el, nincs szükség csodaszerekre, csak egyszerű, az „isten kertjéből” való alapanyagokra. És a buborékokra, melyek körülvesznek minden szappanozáskor.

Szerző: Lukács Alexandra

Várunk szeretettel Nőkör közösségünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük