Mit látok a nőkben – férfiként?

Mit látok a nőkben – férfiként?

Legutóbb arról írtam, hogyan hat a férfiakra a tesztoszteron. Ezután többen kérték, írjam meg, mit gondolok a nőkről. Nos, talán nem én vagyok a legalkalmasabb erre – merthogy nagyon elfogult vagyok velük -, azért leírom, én mit látok a nőkben.

Imádom és csodálom őket, és bevallom, nagyon élvezem a társaságukat. Kijelenthetem, hogy jobban élvezem a nők társaságát, mint a férfiakét.

Miért? Nagyjából azért, amit a férfiakról leírtam. 10 évig versenyeztem a vitorlás sportban, indultam autóversenyeken, és olyan munkáim voltak, amik a versenyre alapultak: ki a gyorsabb, ügyesebb, stb. Eluntam.

együttműködés

Azt tapasztalom, hogy nőkkel sokkal könnyebb együttműködni, sokkal megoldás orientáltabbak és elfogadóbbak, mint a férfiak. Nagyobb hajlandóságuk van arra, hogy meghallgassanak, érzelmileg azonosuljanak, és így nagyon könnyű értelmes, építő beszélgetéseket folytatni. Könnyebb velük mély témákat kibeszélni, és ez a társas érintkezési kultúra nekem most sokkal vonzóbb, mint a férfiaké, ahol először össze kell mérni, kinek mekkora a ….., majd méret szerint mindenki szót kap, végül nagy sokára beszélhetünk a lényegről is.

Mi, férfiak, közösen fantasztikus alkotásokat tudunk létrehozni, hegyeket tudunk megmozgatni, de ehhez az kell, hogy sokat és hosszan legyünk összezárva, mert akkor marad idő a tényleges munkára. Én már nem is állok neki a barátaimmal megvitatni valami számomra fontos műszaki kérdést pl. valamelyik épülő motorom kapcsán, ha csak fél órám van, mert nem fér bele. Ellenben például a kolléganőimmel, ha tréning vagy coaching témában van kérdésem, öt perc is elég. Ez igaz a közös program megszervezésétől elkezdve a közös főzésen át mindenre.

Mit látok a nőkben?

Ez a hozzáállás béli különbözőség csak egyik oka a nők iránti vonzalmamnak. A másik arra a vallásos meggyőződésemre vezethető vissza, hogy Isten a nőt a férfi gyönyörűségére teremtette. Ennek a szempontnak a nők nagy része tökéletesen meg is felel.

Müller Péternél olvastam arról az esetről, amikor fogadást kötött a fiú az osztálytársaival, hogy képes-e beleszeretni az osztály legcsúnyább lányába. Elkezdte figyelni, koncentrált rá, és egyre vonzóbbnak és érdekesebbnek találta. Amikor a végén már álmodott is a lányról, megnyerte a fogadást.

Én ezt simán elhiszem, mert a nők nagy hányadában nagyon sok szépséget tudok találni. Nem mindenkiben természetesen, de azok a nők meg másoknak tetszenek. Azt is tapasztalom, hogy ezeknek a szépségeknek a nők nincsenek tudatában, sőt, éppen testi hibának tartják.

Élvezettel dőlök hátra, és csodálom a nőket. Legutóbb pl. egy továbbképzésen: egyiknek az izgága természetét, másiknak a fantasztikusan hullámzó járását, harmadiknak a szája mozgását, negyediknek a gesztusait, ahogy hosszú, vékony ujjaival szeli a levegőt, miközben beszél.

Állítom, hogy a női szépség sok apró részletből áll össze, amik külön-külön is gyönyörűek, együtt, összhangban meg egyenesen elragadók. Azt is állítom, létezik olyan, hogy tökéletes szépség.

szépség

Nem olyan régen megismerkedtem valakivel, aki mindenében tökéletes nekem. Minden helyzetben tudom csodálni, akkor is, amikor a strandon látom, akkor is, amikor elviszem motorozni, és bukósisakban, vastag kesztyűben van. Amúgy 40 éves kétgyerekes családanya. Van pici háj itt-ott rajta? Igen! Szeplői és anyajegyei vannak? Igen! Izmos és kerekre kisportolt feneke van? Nem! Számít mindez? Semennyire sem.

Jópárszor volt már életemben, hogy megláttam, megfigyeltem, és mindene tetszett, úgy, ahogy volt. Van, amiből kapcsolat lett, van, amiből házasság, és van, hogy csak kellemes flört. Mindegyiknek örültem, mert csodát láttam.

A női szépség olyan, mint a póker. A pókerben sem az nyer, akinek a legjobb lapjai vannak, hanem az, aki a legtöbbet tudja kihozni abból, ami a kezében van. Nem kell olyannak lenned, mint a magazinok manipulált képein a lányoknak. Sokkal többet számít, hogy azt, amid testileg van, mivel itatja át a személyiséged. Ha kedvességgel, tartással, nyitottsággal, dinamizmussal, életigenléssel, akkor imádni fognak a férfiak.

ezerféleség

Azt tartom nagyon tragikusnak, hogy minderről a nőknek sokszor fogalmuk sincs. Sokan inkább látják magukat átlagosnak vagy csúnyának, mint vonzónak és csodálatosnak. Sokan nem hisznek a bókoknak és az elismerő szavaknak, zavarba jönnek, visszautasítják, ezzel tulajdonképpen hülye helyzetbe hozzák a férfit. Mert mit lehet azután mondani, hogy: „Szia! Nagyon szépnek talállak.” „Jajj, ugyanmár ne mondj ilyet.” Hogy de tényleg? Vagy hogy Te hülye vagy? Vagy hogy ha nem, hát nem? Vagy hogy igazából nem is akarok semmit egy olyan nőtől, akinek ennyi tartása nincsen?

Megértem, hogy nehéz nőnek lenni és minden elvárásnak megfelelni, és a média által sugallt szépségkép elérhetetlensége nyomasztó lehet, de egyet minden nőnek el kellene fogadnia: aki igazán szeret és csodál, az nem a külsődet szereti és csodálja benned, hanem mindazt, amit érez a személyiségedből.

női szépség

Kedvesség, támogatás, szeretet, biztonság, nyugalom, humor kell a férfinak. Tényleg olyan férfiakra vágynak a nők, akik leragadnak a testüknél? Kötve hiszem. A nő szépsége ezer féle, minden nőnek van, de ami igazán megtart minket, férfiakat egy kapcsolatban, az az, ahogyan érezzük magunkat benne.

Szóval hidd el, hogy mi, férfiak élvezni akarunk és csodálni, ezért megtaláljuk benned a szépet és a vonzót. Dolgozz a belső értékeiden, az önbizalmadon, és azzal vonzzad be a párodat.

 

Szerző: Szabó Balázs, coach, Tied a világ

Várunk szeretettel Nőkör közösségünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük