Mindenki olyan nő akar lenni, mint Maya, aki …

Mindenki olyan nő akar lenni, mint Maya, aki …

Maya megszeppenve ült a kanapén. Azt a feladatot kapta, hogy írjon egy mesét a nőiséggel kapcsolatban. Nőiség? Az övé? Másoké? Vagy nőiség úgy általában?

Hosszú percekig csak ült mozdulatlanul…de a toll nem nagyon akart elindulni a kezében. Elmerengve nézett ki a máltai lakás nappalijából, egyenesen rá a kikötőre. A megvilágított hajók lágyan ringatóztak a vízen, engedelmeskedve a hullámok erejének. A parton száguldó kocsik apró fényei, mint kis bogarak világítottak az úton. Néhol ki voltak világítva a házak, imitt -amott pedig megkopott fényfüzérek lógtak le a falakról, s kúsztak el egyenesen a fákig.

a nő, akit Maya életre hívott

A város zaja beszűrődött a nappaliba, de ez egyáltalán nem volt zavaró, sőt, kellemes ellazultságot hozott Maya remegő gyomrának. Míg a város zümmögését hallgatta, azon gondolkozott, hova is akar eljutni, mihez is akar kezdeni az életével?

Hirtelen felismerése még saját magát is meglepte: teljes szabadságot akar!

Olyan nő akar lenni, aki bolondulásig szereti saját magát, a rigolyáit, a reggeli gyűrött arcát, az esténként tánctól fáradt lábait és mindent, ami körülveszi, s amit úgy hívunk: ÉLET.

Arra jött rá, hogy nőiségében úgy teljesedhet ki, ha önmagát feltétel nélkül megtanulja szeretni, ha nem hátrál meg amikor fél, és ha mégis félne, akkor összeszorítja a fogait, és azt mondja: akkor is megcsinálom! Képes vagyok rá! Tudja, legbelül érzi, hogy képes rá. Meg tudja csinálni.

Akkor lesz ő igazán erős, ha végre cselekedni kezd, és sutba dobja azokat a fránya berögzült mintákat, amelyek elbátortalanítanák. Végre megtanulhat igazi oroszlánként küzdeni, és méltóságteljesen viselni saját magát. Ha elbukik, hát elbukik, de feláll és megy tovább, nem hagyja magát! Nőisége szépen kinyílik, amint megtalálja belső középpontját és harmóniát tud létesíteni, legfőképpen saját magában, a Nőben.

Mert mit is jelent a nőiség? Mi ez a sokat mondó, mégis megfoghatatlan kifejezés, amelytől földrengést játszik a gyomrunk, mert mi Nők, annyira vágyunk rá? Mit jelent ez a szó, amelyben annyira vágyunk kiteljesedni, hogy nem győzünk cikkeket, könyveket olvasni és előadásokat hallgatni, látogatni, hogy megtaláljuk rá a választ? Mi ez az ősi, hatalmas erővel hívó, a mellkasunkat felforrósító érzés, amikor arra gondolunk: úgy szeretnék igazi NŐ lenni, és megmártózni a saját nőiségemben?

a nő, aki Maya életre hívott

“Csukd be hát a szemed! Engedd, hogy a forróság egész lényedet ellepje, felfalja, hogy magával ragadjon a hév, és minden porcikádba eljusson az a felszabadító érzés, hogy amit keresel, az TE MAGAD VAGY! Belőled indul ki minden és oda is tér vissza.”

Tehát, mit is jelent a nőiség? A szépség megélését. Az élet tiszteletét. Önszeretetet. Simogatást. A másik és a saját lelkében a tűz meggyújtását, a hit erősítését, az összefogást, a feltámadást, a kedvességet, a bájt, a segítőkészséget, a gyámolítást, a boldogság szétárasztását, és azt a képességet, hogy eggyé tudjunk válni a szeretettel.

Maya elmosolyodott. Meg fogja csinálni. Pont ma van a napja, hogy hozzálát mindehhez!

Szerző: Faith Evans

Mondd el te is véleményed a Nőkör zárt csoportban arról, mit jelent számodra a nőiség.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük