Teszteld magad! Mennyire vagy érzéki nő?

Teszteld magad! Mennyire vagy érzéki nő?

Úton-útfélen a nővé- férfivá válásról beszélünk, olvasunk. Női-férfi minőségeket keresünk. Felnőtt kapcsolatokat. Nyitott, elfogadó, megértő, támogató közeget.

Elvárjuk, hogy nőként tekintsenek ránk a férfiak, miközben mi sem tudjuk, mit jelent igazán nőnek lenni. Legyenek elég erősek, hogy támaszunkként működjenek, miközben minden szavunkkal, tettünkkel gyengítjük őket. Kétségbeesetten vágyunk arra, hogy valaki vezessen végre, miközben ragaszkodunk ahhoz, hogy kezünkben maradjon az irányítás. Hát hogyan hagyjuk így férfinak lenni őket?

Igen, férfivá is meg kell érni. Nem elég kifizetni a manikűrös vagy a fodrász számláját, és megvenni néhány rongyot. Be kell állni az igazi férfi szerepbe. Ez legyen az ő feladatuk.

Én most a nővé válás egyik aspektusáról szeretnék beszélni. A kézben tartott, tudatosan használt női erőről.

Az érzékiségről. A szenvedélyről. A szexről.

Napjainkban talán kevésbé számít mindez tabu témának, de úgy veszem észre, még mindig nem beszélgetünk róla eleget. Ha mégis, akkor sem elég nyíltan, kendőzetlenül. Vajon honnan, hogyan kapunk akkor útmutatást? Hogyan tanuljuk meg a női csábítást? Hogyan tanuljuk meg a férfit érinteni, befogadni? Hogyan tanulunk meg adni?

Nem a szexfilmekből. Nem a csöpögős, romantikus vígjátékokból. Csakis tapasztalati úton. Kapcsolatról kapcsolatra haladva. Amikor próbálgatjuk azt a tudást, azt a minőséget, ahol éppen tartunk. És itt nem az ilyen-olyan technikákra gondolok. Inkább arra az ösztönösségre, amit egyre jobban fedezünk fel magunkban az idő, a tanulás és a gyakorlás során.

érzéki nő

Mert a nő attól is nő, hogy érzéki, buja és csábító. A férfi kényelmes, örül, ha tiszta házba érkezik, és készen kapja a főtt vacsorát. Persze. De még jobban örül, ha a „világi csaták után”  kedvesen odafigyelsz rá, enyhíted a fájdalmait, gyógyítod érzelmi és lelki sebeit, kényezteted. Jelenléted, erőd, energiád segít kiegyensúlyozni őt. Öleléseddel felfrissíted, gyengédségeddel és érzékiségeddel úgy szereted, hogy utána megerősödve induljon a következő „harcba”.

Adni akkor tudsz, ha ismered és szereted önmagad.

Elfogadással tekintesz saját lényedre. Mind belső értékeidre, mind külső megjelenésedre.

Az már fél siker, amikor örömmel szemléled tükörképed. Végigsimítod arcod, tested, élvezettel csodálva egyedi formádat. Kimondod azt, hogy: ejha, de gyönyörű vagyok!

A siker másik fele, amikor felcsillan a szemed attól, ahogy rád néz. Engeded, hogy udvaroljon, élvezettel fogadod bókjait, dicséretét.

Egyik fél-rész sem működik a másik nélkül. Kisugárzásod attól lesz, ha szereted magad. Bókot akkor kapsz, ha sugárzol. Befogadni mindezt csak önszeretetben tudod.

A férfit felgyújtja örömöd. Vágyát fokozza, ha látja élvezeted. Megmutatod neki, mivel tud hozzásegíteni ehhez?

ballet-1262613_1920

Érzéki szeret-ő vagy?

Kimondod, mit szeretnél?

  • Azt mondod, mit nem szeretnél: ne csináld már lszi…
  • Vagy inkább kifejezed őszintén: csókjaidra vágyom, arra, hogy magadhoz ölelj. 

Tudod, hogyan kérj?

  • Félsz, hogy megbántod, és inkább semmit nem mondasz.
  • Vagy kedvesen kifejezed, amire vágysz: most simogass egy picit arrébb.

Megerősíted partnered abban, amit csinál?

  • Arra fókuszálsz, amit rosszul csinál: már megint…..
  • Vagy erősíted, amikor jó: pont erre gondoltam, ilyen finoman folytasd.

Figyeled, melyik tevékenységed milyen érzést vált ki belőle?

  • Azt kérdezed: jó így neked?
  • Vagy megmutatod: érzékibben, erősebben, lassabban, gyorsabban szeretnéd?

Elmondod, mit érzel?

  • Csak pihegsz csendesen az ágyban.
  • Vagy kimondod: Megvadít, ahogy hozzám érsz.

Nem szándékom és nem tisztem pontozni válaszaidat. Biztosan érzed, hol van még csiszolni valód.

A férfi akkor tud nőként tekinteni ránk, ha nőként viselkedünk. Csábítóan, érzékien, felszabadultan, átadva magunkat a testi örömöknek (is). Amikor engedjük, hogy feltöltsön minket a szerelem. Nőiségünk kibontásával férfivá emelve őket.

 

Szerző: Gürtler Szilvia, MannaCoach

Várunk szeretettel Nőkör közösségünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük