Instant érzések – instant receptek

Instant érzések – instant receptek

Félelmek, rossz beidegződések

Mondd, miért bujkálsz? Ki elől? Magad elől? Vagy előlem? Miért nem nézel szembe a tényekkel?

Fáradt vagyok, éppen csak hazaesek a munkából és azt szeretném, hogy hozzám szólj. Hazaesel, de nem úgy szólsz, ahogy jólesne. Semmi extra, mégis ott a konfliktus. Eddig hogy működött? Mit nem vettem észre? És vajon hogyhogy most érzékelem?

Hol rontottuk el? Talán valahol a legelején.

Mi változott?

Elfáradt a kapcsolatunk, kiüresedett az életünk. Nem akarsz küzdeni, én pedig nem küzdök érted. Minek? Egyszerűbb más után nézni, mint megérteni.  Majd lesz jobb, majd lesz szebb.

Instant világunkban megszoktuk, hogy minden azonnal a miénk lesz, akkor meg miért várjunk? Miért gondolkozzunk azon, hogyan tudunk eredményesebben kommunikálni? Miért javítsunk a kapcsolatunkon? Miért fektessünk bele energiát?

Azért, mert magunk elől nem futhatunk örökké.

Legyünk szabadok!

De mégis hogyan? Fogalmad sincs, mit kellene másként tenned, de azt érzed, hogy valami megváltozott. Fogalmam sincs, mit kellene másként tennem, de érzem, valami megváltozott. Már nincs kedved elvinni moziba, már nem akarsz egész este velem beszélgetni, már nem veszed fel a telefont napközben, ha hívlak. Én pedig egyre inkább csimpaszkodom, mert érzem, más vagy. Hívogatlak, számon kérlek, vádollak, hisztizek.

instant kapcsolatok

Mit tegyek?

A beidegződött szokásaimtól, kommunikációs sémáimtól nehezen szakadok el. Hosszú a tanulási folyamat, és magamat kell meghaladnom. Úgy beszélni, tárgyalni, hogy figyelembe vegyem a te érzékenységedet, mégis megértsd az igényeimet, érzéseimet. Megbántódás nélkül. Ezt sokat kell gyakorolni. Nekem. Neked. Külön és együtt. Minden nap. Minden órában. Minden percben.

Nézz szembe!

Szembenézek vágyaimmal, álmaimmal, és úgy érzem, egyre felszabadultabb vagyok. Csak így tudom közvetíteni feléd azt, ami igazán fontos a számomra. Kérlek, engedd, hogy elmondjam. Hogy megértessem veled, mire vágyom. Kérlek, mondd el, mit szeretnél. Mire vágysz. Tegyünk együtt.

Nem akarok elmenekülni a konfliktusok elől, sőt! Nézzünk szembe vele, és találjuk ki, hogyan kerülhetjük el később azokat. Nem instant érzéseket akarok, hanem kiegyensúlyozott, harmonikus életet.

Őszintén magamba nézek. Nézz magadba őszintén. Tudni fogod a választ mindenre. A többi pedig csak kommunikáció kérdése.

Üdvözlettel, Lukács Alexandra – kommunikációs tréner

Várunk szeretettel Nőkör közösségünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük