Érzékek ünnepe, december fénye

Érzékek ünnepe, december fénye

Nem tudom pontosan, hogyan működik a varázslat. Egyszerűen van valami a díszekben, a tömény narancs és fahéj illatban, az olvadó viasz színében, amitől melegség költözik a szívekbe.

Soha nem voltam annak a híve, hogy már december első napjától kezdjük el ünnepelni a karácsonyt. Rendszerint elrohant mellettem a december, és nemhogy meghittséget nem teremtettem magam köré, de még csak észre sem vettem az áldásokat az életemben.

december, advent

Aztán tavaly megfogadtam, hogy mindent máshogyan csinálok az ünnepek során. Nem idegeskedek feleslegesen, nem stresszelem túl, hanem igenis békét fogok teremteni. Idén tehát megadtam magam neki, és esélyt adtam a varázslatnak: próbát akartam tenni, hiszen hogyan is alkothatok valamiről véleményt, amit még soha nem csináltam.

Először egy kis villogó gyertya került az íróasztalomra, amit egyre többször gyújtottam meg. Volt, hogy már alig vártam, hogy délután legyen, és beszínezze a falakat, a titokzatosság fényével. Aztán előszedtem a dobozokat, és teljesen belefeledkeztem. Minden egyes karácsonyfadíszt felaggattam a függönyre, a polcokra. Nem hagytam ki belőle sem a konyhát, de még a fürdőszoba is kapott egy bohém hófehér hófüzért.

Éjjelre már ki sem kapcsoltam a színes égőket. A párom, ahogy belépett a házba, csak annyit mondott: olyan érdekes, mintha minden rosszat kisöpört volna ebből a házból ez a sok dísz.

december, advent

Van az egészben valami misztikus varázslat, amit talán nem is szabad megfejteni. Körülleng, és feltölt. Hitet ad és menedéket.

Válaszaim nincsenek, csak engedem, hogy elringasson. Mint egy puha felhő, elnyújtózok rajta és visz, ahová vinni akar. Élvezem, ahogy a karácsony kicserél és feltölt. Nen ellenkezzem, nem a tömeget nézem a plázákban, hanem csendesen meggyújtom a saját kis gyertyámat, mert nekem most csak ez az egy számít.

Olyan csodás, olyan békés…. Próbáljátok ki idén ti is!

Szerző: Albert Tímea

fotók: pixabay

Várunk szeretettel Nőkör közösségünkben a facebook oldalán, hogy minél több élményünket oszthassuk meg egymással. És ha kedved van, te is beküldheted valamely írásod.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük