Elmélkedés a hit mibenlétéről

Elmélkedés a hit mibenlétéről

A hit kérdése nehéz. Sokan, ha meghallják a hit szót, egyből valamilyen vallásra gondolnak. Azonnal ki is jelentik kategorikusan, hogy ők bizony nem hisznek. Nos, hölgyeim, a helyzet a következő: mindig, mindenkor, és megkérdőjelezhetetlenül hiszünk. Nem biztos, hogy valamilyen transzcendens erőben. Önmagunkban, a Sorsban, a véletlenekben, abban, hogy holnap újra felkel a nap.

A hit benned van!

Hitünket sokszor kommunikációs síkon is érzékeltetjük, hiszen így neveltek minket. Ki kell mondanunk, miben hiszünk. Sőt, valójában egyfolytában arról beszélünk. Ha abban hiszünk, hogy nem vagyunk elég szépek, okosak, jók, vékonyak, csinosak, akkor egy idő után valóban így is cselekszünk. A sokszor kimondott szavak, titkos gondolatok mozgatnak minket. Egy idő után pedig azt fogjuk sugározni a környezetünk felé, hogy elégedetlenek vagyunk, hogy számunkra bezárult egy kör. Ezzel befolyásoljuk a kommunikációs helyzeteket, állásinterjúkat, megbeszéléseket, baráti csevegéseket vagy előadásokat. Miért? A hitünk miatt. Amiről az előbb még azt hitted, nincs.

torz tükör

Hit a sikerben

Mit tehetünk? Programozzuk át magunkat! Holnaptól úgy keljünk fel, hogy belenézünk a tükörbe, és elhisszük: képesek vagyunk az adott feladatra. Elhisszük: szépek, okosak, jók vagyunk. A siker nem marad el. Köszönjük meg magunknak, hogy azzá váltunk, akinek hittük magunkat! Ne fussunk el magunk elől. Egyszerűen csak higgyünk a sikerben!

A siker ugyanis nem más, mint az önmagunkba vetett hit. Amikor úgy érezzük: mienk a világ!

Olyan klassz, hogy önmagad lettél!

Számomra az egyik legörömtelibb dolog, ha részesülhetek mások önmagukba vetett hitéből. Amikor mindent hátrahagyva, csak úgy, elindul valaki a saját útja felé, mert úgy hiszi, ez lesz a legjobb. Ilyenkor elismerő szavakkal fejezem ki csodálatomat a másik bátorsága iránt: “Olyan klassz, hogy önmagad lettél!”

Bele se gondolunk, hogy ezzel az egyszerű kifejezésmóddal partnerek lehetünk a sikerben. Pedig ez a legkevesebb, amit adhatunk! Adjuk hát! Minél gyakrabban.

 

Szerző: Lukács Alexandra, kommunikációs tréner

Várunk szeretettel Nőkör közösségünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük