Hogyan kerülöm el a betegségek kialakulását?

Hogyan kerülöm el a betegségek kialakulását?

Minden nő szenvedélye a szépségápolás, ez alól én sem vagyok kivétel. Több mint 10 éve hűségesen  járok a kozmetikusomhoz, ahol a bőr-és arcápoláson túl a lelkem is megszépül. Élvezem az ott létet, imádom az illatokat, a minőségi krémeket, a színeket, a beszélgetéseket, és magát a kozmetikusomat.

Évekig személyre szabott, a saját bőrtípusomnak megfelelő, kozmetikusom által javasolt, és általa beszerezhető krémekkel ápoltam az arcomat. A természetes alapanyagok, a megfelelő minőségű termékek híve vagyok, így amikor hivatásom során találkoztam a kristálytiszta természetes alapanyagú kozmetikumokkal, bizony áttértem az újfajta termékekre. Arcradírom könnyed, lágy, szinte hab állagú, tonikommal kelek és fekszem, mióta észrevettem, hogy a szarkalábaim, kisebb bőrhibáim, ráncaim a feledés homályába merültek a szérum használatával. Az új krémem könnyen felszívódik, kellemes, selymes, arcbőrömet teljesen megújítja, felfrissíti. És az illata….. valami mesés!

Tápanyagok

De mint tudjuk, az igazi szépség belülről fakad, így nemcsak a külsömnek adom meg a természetességet, hanem a belsőmnek is. Sokáig azt gondoltam, hogy a szervezetembe bevitt tápanyagok elegendőek a mindennapi működésemhez. Mára megtanultam, hogy igen csekély mennyiségű vitamint és ásványi anyagot juttatunk csak be a mai génkezelt gyümölcsökkel, zöldségekkel, húsokkal. Ráadásul a bevásárló központokban megvásárolt élelmiszerek tele vannak tartósítószerrel, vegyszerrel. Ma 1 db paradicsom vitamin értéke jóval kevesebb, mint 10 évvel ezelőtt.

betegségek

Édesanyaként nagyon fontos számomra, hogy a családomat megfelelő minőségű élelmiszerekkel lássam el. Falusi lányként igyekszem a lehető legjobb alapanyagokat beszerezni, de ez mind kevés, így pótolnom kell a hiányzó nyomelemeket természetes alapanyagokból készült étrend-kiegészítőkkel.

Kezdetben ódzkodtam ezektől, nem értettem az étrend-kiegészítők jelentőségét. Miután orvosokkal konzultáltam, előadásokat hallgattam, világossá vált számomra, hogy ma már nem kérdés, mekkora szerepük van az életünkben.

Belsőnk megfelelő működéséhez – legyen szó akár a bélrendszerről,  a női fontos szervekről, a szívről, vagy a csontozatról – minden egyes szervünknek szüksége van elegendő “benzinre”, a vitaminokra. Külsőm ápolására célzott, hiánypótló kapszulákat, rágótablettákat használok, és azóta a bőröm, a hajam, a körmöm, és a szemem is megújultan csillog.

Betegségek megelőzése

Azt tapasztalom, hogy rengeteget tehetünk a betegségek kialakulása ellen is. Régebben rendszeresen, évszakonként megfáztam. Volt idő, amikor egy apróbb betegség is teljesen levett a lábamról. Az elmúlt években nemhogy nem fáztam meg, de ágynak sem estem, mert odafigyelek a testem jelzéseire, amiket azonnal kezelek.

betegségek

Várandósságom idején például messziről elkerült a terhes anyukák rémálma, a rosszullétek, vagy a hányinger. Olyannyira jól éreztem magam, hogy terhességem 8.hónapjàig dolgoztam a vendéglátásban.

Munkám során nőtársaim hozzám fordulnak különböző kérdéseikkel, problémáikkal. Akik még nem édesanyák, azokkal arról beszélgetek, hogy a kiegészítők minél előbbi alkalmazása mennyire befolyásolja a női létet, a gyermekáldást, és gyermekük majdani növekedését. Már magzati korban fontos, hogy mit kap a gyermekünk, mert nagyon nem mindegy, milyen életet, milyen ételeket adnak az újonnan érkező kis Csodának. A leendő édesanyáknak a lelki megélésen kívül a testüket is fontos táplálniuk, így személyre szabott termékhasználattal tudják biztosítani szervezetük tisztaságát, egészségét, és felkészülni a magzat befogadására.

Olyan hétköznapi nyavalyákat is sikeresen kezeltünk már, mint a felfázás, menstruációs görcsök, székrekedés. Sőt, komolyabb húgyúti fertőzést, ciszták megszüntetését is orvosoltuk, vagy tettük tünetmentessé.

Tudatosság

Az étrend-kiegészítők kulcsa a minőségben rejlik, ami a boltok polcain nem található meg. Ezek a termékek azokhoz tudnak eljutni, akikhez már beköltözött a tudat, a felismerés, hogy a saját egészségünk csakis rajtunk múlik, és mindenből a legjobbat érdemeljük, kívül-belül egyaránt.

Nőként, anyaként,  feleségként, és nem utolsó sorban üzletasszonyként odafigyelek magamra. Nagyon nem mindegy, mi és ki néz vissza rám a tükörből: milyen példaképe vagyok a gyermekemnek, milyen felesége vagyok a férjemnek, és milyen kisugárzásom van az üzlettársaim felé.

 

Szerző: Tóthné Vati Zsuzsanna

 

Várunk szeretettel Nőkör közösségünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük